top of page

Fotoexpedice Norsko

Když jsem byl v Norsku poprvé, což bylo v roce 2004, jel jsem tam především za rybama. O rok později jsem tam již jel obohacen o nový fotoaparát Olympus 8080, tzv. EVF zrcadlovku, která tenkrát stála neuvěřitelných 35 tisíc. A již to bylo hodně i o focení.

Jak jsem tam jezdil dál a dál, začalo převládat focení nad rybama, až to dospělo do fáze, kdy jsem v létě na Fotoexpedici Norsko 2014 vezl i prut na ryby, ale ten jsem za celou dobu nevytáhl ;)

Již před expedicí jsem přemýšlel, že Norsko je tak neskutečně krásné, že by byla škoda nedomluvit se s partou kamarádů fotografů a ochudit je tak o zážitky z Norska.

Takže v létě se uskutečnila první vlaštovka a naše fotoexpedice nás zavedla nejen na písečné duny v Dánsku, ale především do Norska.

Norsko jsme procestovali a projeli od jihu, stolové hory, přes střed Norska, kde je obrovské množství vodopádů, fjordů a ledovců, až po krásnou oblast Geirangeru a konec cesty (což byla ale ve skutečnosti jen polovina) byl naplánován na Trolí stezku. Po cestě zpět jsem ještě projeli Norskem a opět dali koupel na plážích v Dánsku včetně návštěvy Kodaně.

Byla to super expedice a všichni jsme si odvezli hezké zážitky a i koneckonců fotografie ;)

To již jsem byl rozhodnut, že se z těchto výletů stane tradice a bude se to opakovat.

Na podzim přišele nápad s cestou na sever Norska a rodil se tak dlouho, že se k němu připojila myšlenka a sen o polární záři a návštěvě Lofot.

A jelikož u mě není nikdy daleko od nápadu po realizaci, hned jsem začal cestu plánovat a objednávat a zamlouvat a studovat a....

Odletěli jsme v březnu letadlem do Osla a přesedli na let do Tromso. Pronajali si auto a hurá na jih od Tromso a kam jinam než na Lofoty. Povídání i s podrobnostmi chystám brzy. Ale v jednoduchosti: bylo to super, super, super !!! Polární záře je neskutečný zážitek a oblast Lofot je fakt krásná. Ostré štíty doslova vyrůstající z moře a k tomu zajímavé pláže, rybářské vesničky atd atd.

Ale jelikož za fotografa by měli mluvit především fotografie, navštivte nové stránky FotoexpediceNorsko.cz , kde jsou fotky i video nejen s polární září, ale i naše nabídka. Anebo zajděte i na nové stránky na Facebooku.

Vybrané příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Vyhledávání
Podpořte nás
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page